Home » Geen categorie » Federer stelt nummer één als doel, hoopt dat Nadal hem voorgaat

Federer stelt nummer één als doel, hoopt dat Nadal hem voorgaat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-3), die dinsdag zijn 36e verjaardag vierde, wil liever opnieuw de nummer één positie dan een zege op de US Open. Maar hij hoopt dat Nadal die plaats vóór hem kan innemen. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Federer is aan een fantastisch 2017 bezig. Hij won de Australian Open en Wimbledon en kan dit jaar opnieuw de nummer één worden. Deze week is dat theoretisch gezien niet mogelijk, hiertoe heeft Rafael Nadal (ATP-2) wel kansen.

Op de Coupe Rogers in Montréal (Canada, $ 4 662 300) werd hem gevraagd of hij liever opnieuw de US Open wil willen of opnieuw nummer één worden, antwoordde de Zwitser:

“Het is eigenlijk onmogelijk om hierop te antwoorden. Maar het is waar, ik ben zo dichtbij de nummer één positie, en het zou fantastisch zijn om dat te halen op mijn 36e”, aldus Federer.

“Omdat ik al twee Grand Slams heb gewonnen dit jaar, geef ik waarschijnlijk de voorkeur aan de nummer één plaats.”

Federer stond voor het laatst op het hoogste schavot in 2012.

“Hij verdient het absoluut”

Het wederzijdse respect tussen Federer en Nadal is groot. Dat bleek eens te meer aan de hoop van Federer dat de 31-jarige Spanjaard deze week de nieuwe nummer één zou worden.

Rafael Nadal en Roger Federer - © Rafa Nadal Academy (Twitter)
Rafael Nadal en Roger Federer – © Rafa Nadal Academy (Twitter)

“Dat zou groots zijn,” zei Federer in een interview.

“Hij was op het einde van vorig jaar geblesseerd en nu staat hij hier, op enkele wedstrijden van de hoogste positie. Ik hoop voor hem dat hij het haalt, hij zou het absoluut verdienen.”

Zelf temperde Nadal de verwachtingen over zijn mogelijke herovering van de nummer één positie.

Federer vierde dinsdag zijn 36e verjaardag met een bezoek aan het concert van Coldplay. Hij kreeg veel felicitaties van zijn collega-tennissers, een compilatie vind je hieronder.

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS