Home » Geen categorie » Federer te sterk voor Goffin in Halle

Federer te sterk voor Goffin in Halle

Federer te sterk voor Goffin in Halle

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Gerry Weber Open ($ 1 826 275) in Halle heeft David Goffin (ATP-11) in de kwartfinale niet kunnen stunten tegen Roger Federer (ATP-3). Hij verloor de eerste set met 6-1 en miste daarna vijf setballen in de tweede set.

Goffin en Federer stonden in de kwartfinale in Halle voor de vijfde keer tegenover elkaar en ontmoetten elkaar voor de eerste keer op gras. In onderlinge duels stond het 4-0 voor de Zwitser.

Goffin begon desastreus aan de partij. Hij kon in de eerste set geen enkele keer zijn opslag winnen en verloor na amper twintig minuten de eerste set met 6-1. Federer leek zo op weg naar een snelle zege.

David Goffin - © Beth Wilson (flickr)
David Goffin – © Beth Wilson (flickr)

In de tweede set herpakte Goffin zich sterk. Hij brak een eerste keer door Federers opslag maar liet de Zwitser meteen terugbreaken. De Belgische nummer één benutte echter een tweede breakpunt en mocht bij 5-4 serveren voor de set. Hij kreeg een setpunt op zijn eigen opslag maar miste de setbal met een dubbele fout. Federer kwam zo terug tot 5-5 en een tiebreak bracht de beslissing.

In de spannende tiebreak miste Goffin opnieuw vier setballen, waarvan één setpunt op zijn opslag. Federer was het koelbloedigst en greep de tiebreak met 12-10. Na 1 uur en 21 minuten moest Goffin inpakken.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws