Home » Grand Slam » Roland Garros » Federer uit kritiek op security Roland Garros

Federer uit kritiek op security Roland Garros

Federer uit kritiek op security Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zondag werkte Roger Federer (ATP-2) probleemloos zijn eerste rondewedstrijd af op Roland Garros. Na afloop maakte de Zwitser echter iets minder prettig mee: een jongen liep het veld op en klampte hem aan voor een selfie. “Hier moet iets aan gedaan worden”, vindt Federer.

Federer had de Colombiaan Alejandro Falla net met 6-3, 6-3 en 6-4 huiswaarts gepeeld toen een jongen Court Philippe Chatrier opgelopen kwam en de Zwitser om een selfie vroeg. Die laatste was hier duidelijk niet mee opgezet, maar werd pas na enkele seconden bevrijd van de opdringerige fan.

“Ik ben hier allesbehalve gelukkig mee”, reageerde Federer achteraf op de persconferentie. “Het gebeurde ook al tijdens een training. Het ging om maar een kind, maar plots kwamen er drie kinderen bij.”

Toernooidirecteur Gilbert Ysern verontschuldigde zich al bij Federer, maar dat alleen volstaat niet voor de Zwitser. “Je zou toch mogen verwachten dat er op center court geen mensen kunnen komen. Hij wandelde gewoon het veld op en er gebeurde niets. Dit voorval doet mij terugdenken aan de finale van 2009, toen het mij ook overkwam. Hier moet iets aan gedaan worden en snel. Eigenlijk had er gisteren al ingegrepen moeten worden.”

Bekijk hieronder de beelden van het incident:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Vc8PtGCctaA[/youtube]
 
Ook in 2009 liep een fan het veld op tijdens een wedstrijd van Federer (tijdens de finale die hij toen won van Robin Soderling):

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4aqXIF7jv-Y[/youtube]
 
De bekende Britse Wielrenner Chris Froome had er zijn eigen idee over:

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws