Home » ATP » Federer verrast twee Italiaanse meisjes die viraal gingen met tennisvideo

Federer verrast twee Italiaanse meisjes die viraal gingen met tennisvideo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In april plaatsten twee jonge tennisfans een video online waarin ze tennissen met elkaar vanop de daken. Ook Roger Federer (ATP-4) zag de beelden.

De 11-jarige Carola en 13-jarige Vittoria hadden nooit verwacht dat hun video in april een internethit zou worden, maar hun partijtje daktennis werd miljoenen keren bekeken op sociale media.

Ook Federer zag het filmpje en was meteen ontroerd. “Ondanks de lockdown bleef de passie, zo toonden die twee meisjes”, aldus de Zwitser die besloot hen, op aangeven van het Italiaanse voedingsmerk Barilla, te verrassen… in Italië zelf!

Federer reisde met een interviewploeg af naar het dorpje waar Carola en Vittoria hadden getennist. De meisjes werd wijsgemaakt dat ze zouden worden geïnterviewd, maar plots verscheen uit het niets hun idool Federer die ook nog eens hun partijtje daktennis overdeed met hen én samen met zijn jonge fans ging lunchen.

“Niet alles hoeft in gigantische stadions voor een groot publiek te zijn”, liet Federer na de verrassing optekenen. “Soms moet het gewoon leuk zijn. Voor mij was dit een heel bijzonder moment.”

Ook Carola en Vittoria hadden de tijd van hun leven en beschreven de tennisster na afloop als “grappig, tof en heel vriendelijk”. Bekijk de beelden van de ontmoeting hieronder.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Lucas Pouille - © Ultimate Tennis Showdown

Pouille besmet met coronavirus

De Franse tennisser Lucas Pouille (ATP-69) is besmet met COVID-19 en zal zeven dagen in isolatie doorbrengen. De Fransman maakte ook bekend dat hij zijn samenwerking met Amélie Mauresmo stopt.

LEES MEER