Home » Geen categorie » Federer vervoegt zich bij Wawrinka voor Zwitserse finale Indian Wells

Federer vervoegt zich bij Wawrinka voor Zwitserse finale Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-10) heeft zich afgelopen nacht als tweede geplaatst voor de finale van Indian Wells (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000). Zo krijgen we een volledig Zwitserse finale.

Federer kreeg Jack Sock (ATP-18) uit de Verenigde Staten tegenover zich en kende in het begin van de wedstrijd weinig moeilijkheden met de thuisspeler. De eerste set ging in een mum van tijd naar de Zwitser: 6-1.

Set twee verliep meer gelijk opgaand. Sock serveerde sterk en Federer had moeite om breakpunten af te dwingen. Uiteindelijk trok de Zwitser na een tiebreak toch aan het langste eind: 7-6 (4).

“Ik speelde geweldig in de eerste set en zag de bal goed komen”, gaf Federer na afloop mee. “De tweede set verliep zoals ik dacht dat de eerste zou hebben verlopen, eerlijk gezegd. Het was moeilijk om Jacks sterke opslag te retourneren. Desondanks ben ik erg tevreden dat ik het in twee sets heb kunnen afmaken en opnieuw in de finale sta hier.”

Zwitserse clash

Federer mag zich nu opmaken voor een Zwitserse finale-clash met Stan Wawrinka (ATP-3) die zich in zijn halve finale ontdeed van de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-23). In de onderlinge ontmoetingen leidt Federer met 19-3 en zelfs met 14-0 op hardcourt.

“Stan heeft zijn opslag verbeterd, wisselt knap af tussen verdedigen en aanvallen en heeft veel vertrouwen”, blikt Federer vooruit. “Ik kan dan weer rekenen op mijn variatie en aanvallende mindset. Mijn tactiek? Een speler als Stan heeft soms misschien wat meer tijd nodig. Als ik dan agressief ben, kan ik hem misschien uit zijn evenwicht brengen. We zullen zien of dat lukt in de finale.”

[alert type=”info” title=”Facts & figures”]- Deze finale is de oudste ooit. Federer is 35 jaar en 7 maanden oud, Wawrinka 31 jaar en 11 maanden. De winnaar wordt ook de oudste sinds Jimmy Connors in 1984. De Amerikaan was toen 31 jaar en 5 maanden oud.
– Federer wil op de BNP Paribas Open zijn vijfde kroon binnenhalen. Hij won het toernooi eerder al in 2004, 2005, 2006 en 2012. De Zwitser heeft al 24 ATP Masters 1 000-toernooien en 89 titels overall achter zijn naam staan.
– Wawrinka staat in zijn vierde ATP Masters 1 000-finale. Hij kon er nog maar één winnen, in Monte-Carlo in 2014.
– In de laatste zestien jaar, behaalde slechts één keer een speler die niet in de top 5 stond de eindzege: Ivan Ljubicic in 2010. Diezelfde Ljubicic is momenteel coach van Federer.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER