Home » Grand Slam » Wimbledon » Federer wint achtste Wimbledon en 19e grandslam

Federer wint achtste Wimbledon en 19e grandslam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-5) heeft voor de achtste keer in zijn carrière Wimbledon op zijn naam geschreven. In drie sets was hij duidelijk te sterk voor de Kroaat Marin Cilic (ATP-6).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Op de laatste dag van Wimbledon zorgde de mannenfinale voor de apotheose van het toernooi. Topfavoriet Federer maakte zich klaar om zijn negentiende (!) grandslam en achtste Wimbledon te winnen. Daarvoor moest de 35-jarige Zwitser echter eerst voorbij de 28-jarige Kroaat Cilic. Cilic klopte in 2014 op de US Open Federer en hoopte deze stunt te herhalen.

In de eerste set hielden de twee finalisten in het begin elkaar in evenwicht. Na een moeizaam begin toonde Federer zijn klasse en ging door Cilic’ opslag. De Kroaat verloor zijn vertrouwen en kwam bij een 5-3-achterstand opnieuw onder druk. Bij het setpunt sloeg Cilic een dubbele fout en zo ging de eerste set met 6-3 naar Federer.

Voor Cilic ging het van kwaad naar erger in de tweede set. Hij had duidelijk last van een blessure en speelde daardoor niet op zijn normale niveau. Een sterk spelende Federer profiteerde van de zwalpende Cilic en snelde naar 6-1 in de tweede set.

Cilic liet een traantje op het terrein en vroeg in het begin van de derde set een medische time-out. Nadat een arts zijn voet behandeld had, kon de Kroaat terug gelijke tred houden met Federer. Cilic bleef standhouden tot 3-3 maar toen brak Federer de ban. De Zwitser profiteerde van de fouten van Cilic en ging door de opslag van zijn tegenstander. Federer hield alles onder controle en ging gezwind naar 6-4 en zijn achtste Wimbledon. In heel het toernooi verloor hij geen enkele set.

Door zijn titel verovert Federer op 35-jarige leeftijd nog een extra record. Hij gaat voorbij Pete Sampras en wordt met acht Wimbledontitels de recordhouder. De Zwitser verstevigt ook zijn record van grandslamtitels, met zijn negentiende grandslam en tweede grandslam van het jaar, na de Australian Open.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER