Home » Geen categorie » Federer wint in stijl van 19-jarig toptalent

Federer wint in stijl van 19-jarig toptalent

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-2) speelde vandaag zijn eerste wedstrijd in Masters-toernooi van Rome. Het was zijn eerste partij sinds Monte Carlo. Hij moest het opnemen tegen Alexander Zeverev. Het 19-jarige Duitse toptalent (ATP-44).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zverev was de laatste weken in topvorm, zo won hij in zijn vorige partij nog van Grigor Dimitrov (ATP-35) en gaf hij onlangs David Goffin (ATP-13) het nakijken in drie sets. Vandaag kreeg hij maar weinig de kans om zijn beste vorm te etaleren tegen Roger Federer.

De Zwitser speelde in de eerste set fantastisch en strooide met de fenomenale dropshots. Ook op eigen service leek hij onverslaanbaar. Zverev daarentegen moest meermaals vechten om zijn service te behouden en hij kon één keer de druk van Federer niet meer weerstaan: 6-3

In de tweede set was de partij evenwichtiger en konden beide spelers elkaars service afpakken. Federer wou het echter absoluut afmaken in twee sets en bij 5-5 had de Zwitser bloed geroken. De vierde breakbal was de goeie en hierna serveerde Federer de partij simpel uit: 7-5.

In de volgende ronde wacht Roger Federer een partij tegen de in vorm zijnde Dominic Thiem (ATP-15).

koen

koen

MEER NIEUWS