Home » Geen categorie » Federer wordt pizzaboer

Federer wordt pizzaboer

Federer wordt pizzaboer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-3) probeerde deze week zijn titel op de Shanghai Rolex Masters (ATP 1000; $ 7 021 335) te verdedigen. Als titelverdediger kreeg hij dit jaar ook de zware taak om een pizza samen te stellen die in het spelersrestaurant geserveerd zou worden, een uitdaging die hij maar wat graag aanging.

Federer is natuurlijk een icoon in de tenniswereld, en dus wouden de organisatoren van de Shanghai Rolex Masters, een toernooi uit de topcategorie net onder de Grand Slams, iets speciaals met hem doen. De organisatoren zochten ook nog een extra pizza om te serveren in het spelersrestaurant gedurende het toernooi, en zo was de link snel gemaakt.

Federer, die “very exited” was om deze pizza te bedenken, kwam uiteindelijk aanzetten met de Figalicious. “Ik weet niet of je het weet, maar de naam [van een pizza] is heel belangrijk.”, zei hij daarover. De Figalicious bestaat uit een traditionele bodem met tomatensaus bestrooid met rucola, vijgen, Italiaanse prosciutto-ham, crème fraîche en voor wie wil extra mozzarella.

Of deze creatie een succes is onder de spelers weten we niet, maar voor Federer was het alvast geen geluksbrenger. Hij vloog er namelijk in zijn tweede ronde (Federer was als tweede reekshoofd vrij in de eerste ronde) meteen uit tegen de Spaanse qualifier Albert Ramos-Vinolas (ATP-70). Het werd 6-7 (4), 6-2 en 3-6.

Te veel pizza gegeten misschien?

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws