Home » Break » Feest voor tennissende jeugd op Forest Hills

Feest voor tennissende jeugd op Forest Hills

Feest voor tennissende jeugd op Forest Hills

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het ‘Feest van de jeugd’ op de velden van T.C. Forest Hills in Wommelgem was de voorbije week opnieuw een groot succes. Omdat het zondag bovendien bijzonder goed weer was, kon je ook dit jaar opnieuw over de koppen lopen. Ook Tennisplaza was van de partij.

De spelers zelf liet het allemaal wat koud. Zij deden hun uiterste best om hun seizoen op een mooie manier af te sluiten. In de hoogste reeks (tot vijftien jaar) won de Limburger Gilles-Arnaud Bailly bij de jongens en de Oost-Vlaamse Amelie Van Impe bij de meisjes. Kwantitatief was de provincie Antwerpen het best vertegenwoordigd maar dat vertaalde zich niet altijd in resultaten op het scorebord.

Naast een heleboel wedstrijden, werden er – traditiegetrouw – op zaterdag verschillende trainersbijscholingen geprogrammeerd. Enkele onderwerpen die aan bod kwamen: de nieuwe klassementsberekening die vanaf volgend seizoen zal worden ingevoerd, hoe slimme spelers te ontwikkelen met een hoger technisch breekpunt, hoe ga je als coach om met mensen en met jezelf, hoe de opslag op training leuk maken voor de jongeren, hoe kan je een behoorlijke loopbaan uitbouwen… Tal van nevenactiviteiten en een animatiedorp met knutsel- en schminkstand zorgden ervoor dat kleine broer of zus zich ook niet verveelden.

Alexander Blockx vs. Gilles-Arnaud Bailly: deel 3

Opvallend was dat drie dertienjarigen de finale speelden in de hoogste reeks. Bij de meisjes moest Sara Pantelic (David Llloyd Edegem) de duimen leggen tegen Amelie Van Impe (De Players Ninove): 6-3 en 7-5. Bij de jongens werd het een spannend duel dat pas na drie sets in het voordeel van Gilles-Arnaud Bailly (Tennisdel Genk, WTAG) werd beslecht: 4-6, 6-3 en 6-3. Hij won van Alexander Blockx (Blauwe Regen Mortsel, CAS Tennis Academy).

Het was de derde maal dat Blockx en Bailly tegen elkaar uitkwamen, iets wat die laatste niet snel zal vergeten. “Vier jaar geleden stonden we de eerste keer tegenover elkaar. Ik wist meteen hoe laat het was en kreeg een 6-1 en 6-0 om de oren. Vorige zomer was hij een tweede maal mijn tegenstander en toen hield ik het drie sets vol. Sindsdien weet ik dat ik tegen hem constant moet aanvallen. Hij is zeer balvast. In de eerste set heeft hij daar nog gebruik van kunnen maken maar nadien nam ik de bovenhand. Vroeger was ik mentaal heel breekbaar. Daar heb ik heel hard aan gewerkt. Ik laat me nu door niks of niemand meer afleiden al heb ik het soms weleens moeilijk wanneer de coach van de tegenstander me probeert te intimideren. Bovendien heb ik het geluk dat ik een broer heb, Pierre-Yves, die twee jaar ouder is en waaraan ik me kan optrekken.”

Studies primeren

“Uiteraard is het mijn doel om ooit de top te bereiken maar vooralsnog primeren mijn studies. Ik zit in mijn tweede jaar Latijns-Wiskunde dat ik volg aan het Sint-Lambertuscollege in Bilzen. Uiteindelijk hou ik toch nog zestien uur per week over om te trainen aan de Wilson Tennis Academy met Dries Beerden en Maxime Braeckman. Dat heb ik ook nodig. Ik ging onlangs anderhalve week op vakantie. Daar heb ik geen seconde aan tennis gedacht. Ik had het bij mijn thuiskomst moeilijk om terug in mijn ritme te komen. Ik droom ervan om in de voetsporen van Roger Federer te treden. Die man geeft nooit op: noch zijn leeftijd, noch blessures houden hem tegen. De weg naar de top is nog heel ver. Vooral aan mijn opslag zal ik nog moeten werken.” Coach Beerden had er weinig aan toe te voegen: “Alleen hier, in het koppeke is er al eens een kortsluiting maar daar werken we aan. Het komt wel goed.”

Dries Beerden en Gilles-Arnaud Bailly - © Edwin Mariën (Largus Media)
Dries Beerden en Gilles-Arnaud Bailly – © Edwin Mariën (Largus Media)

Fotospecial

[alert type=”info” title=”Alle kampioenen op een rij”]Bekijk hier de nieuwe kampioenen. Alle halve finalisten van de Reeks 1 Jongens en Meisjes 13 en 15, met Belgische nationaliteit, worden geselecteerd voor het Belgisch Jeugdkampioenschap op T.C. Lovanium van 19 tot 23 september.[/alert]

koen

koen

Meer nieuws