Home » WTA » Fernandez openhartig: “Ik lees nooit artikels over mezelf, zo negeer ik negatieve commentaar”

Fernandez openhartig: “Ik lees nooit artikels over mezelf, zo negeer ik negatieve commentaar”

Fernandez openhartig: “Ik lees nooit artikels over mezelf, zo negeer ik negatieve commentaar”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In ‘The Real Me’, een initiatief van de WTA en Modern Health, getuigt Leylah Fernandez (WTA-38) openhartig over de onzekerheden in haar carrière.

In ‘The Real Me’ praten speelsters openlijk over de mentale uitdagingen die ze in hun carrière tegenkomen. Na Sloane Stephens (WTA-50) en Danielle Collins (WTA-16), is het nu de beurt aan Fernandez.

De Canadese, die eerder deze maand 20 werd en vorig jaar de finale van de US Open bereikte, vertelt o.a. hoe ze omgaat met negatieve commentaren: “Mijn team en ik hadden zo’n regel om nooit een artikel over mezelf te lezen. Als men iets wil schrijven, zal men het schrijven. Ik probeer dus niets te lezen, zo kan ik ook geen negativiteit tegenkomen.”

Anno 2022 kan bijna niemand, zeker geen top tennisster, zich 100% afsluiten van de buitenwereld, maar dat deert Fernandez niet. “Als ik toch negatieve commentaren te horen krijg, gaan die het ene oor in en het andere uit.”

Te klein, te traag en te zwak

De Canadese gaat in ‘The Real Me’ ook dieper in op de reden waarom ze geen negatieve commentaar wil lezen. “Vroeger kreeg ik continu te horen dat ik te klein was, niet snel genoeg en niet sterk genoeg om tegen grotere speelsters iets te kunnen betekenen. Keer op keer vertelden mensen mij dat ik mijn doelen niet zou kunnen bereiken.”

“Dat had niet alleen een impact op mij, maar ook op mijn familie. Die commentaren hebben ons wel de nodige energie en motivatie gegeven om het tegendeel te bewijzen.”

US Open

Ondanks haar titel in Monterrey (Mexico, WTA 250), was 2022 tot dusver geen hoogvlieger voor Fernandez. Op Roland Garros bereikte ze de kwartfinale, maar op de US Open moest ze al in de tweede ronde inpakken tegen Liudmila Samsonova (WTA-23). Sindsdien kwam ze niet meer in actie.

Bekijk de volledige episode van ‘The Real Me’ met Fernandez hieronder:

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws