Home » Geen categorie » Fin de carrière voor Sofia Arvidsson

Fin de carrière voor Sofia Arvidsson

Fin de carrière voor Sofia Arvidsson

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Zweedse Sofia Arvidsson (WTA-321) hangt haar racket aan de haak. Arvidsson maakte het nieuws maandag bekend op haar Twitteraccount.

Arvidsson werd geboren op 16 februari 1984 in Halmstad, Zweden. Toen ze acht jaar was, moedigde haar buurman, die toevallig ook tennisleraar was, haar aan om te tennissen. Met succes duidelijk, zeven jaar later begaf ze zich op het professionele strijdtoneel. Intussen draait ze bijna zeventien jaar mee op het tenniscircuit.

De Zweedse won in haar carrière maar liefst twintig ITF-toernooien en mocht twee WTA-titels op zak steken. Zowel in 2006 als in 2012 was ze immers de beste in Memphis. Op de Grand Slam-toernooien piekte ze nooit echt. Haar beste resultaat is een derde ronde op de Australian Open van 2006, duidelijk een topjaar voor de atypisch Zweedse speelster.

In het dubbelspel veroverde Arvidsson dertien ITF- en één WTA-titel, in 2010 te Quebec. Verder  vertegenwoordigde ze elk jaar plichtsgetrouw haar land in de Fed Cup. Haar hoogste ranking ooit was een 29e stek die vandaag helaas ver buiten bereik ligt. Arvidsson is intussen zelfs bijna driehonderd plaatsen gezakt.

Arvidsson, die volgende maand 32 lentes op de teller krijgt te staan, blikt tevreden terug op haar loopbaan. Ze zegt het professionele tennis dan wel vaarwel, maar doet vermoeden dat ze de tenniswereld niet volledig achter zich gaat laten.

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws