Home » Geen categorie » Finale voor Flipkens in Vancouver

Finale voor Flipkens in Vancouver

Finale voor Flipkens in Vancouver

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-87) zit de laatste tijd duidelijk lekker in haar vel. Zonder al te veel moeite wist ze zich te plaatsen voor de finale van het ITF-toernooi van Vancouver (Canada, $ 100 000). Voor Yanina Wickmayer (WTA-98) zit het toernooi erop.

Flipkens nam het in de halve finale op tegen de Russische Alla Kudryavtseva (WTA-127). De twee ontmoetten elkaar reeds één keer, in 2006. Op het hardcourt van Las Palmas de Gran Canaria won Kirsten in twee sets, 6-1 6-4. Ook dit keer kon Flipkens aan het langste eind trekken. De eerste set haalde ze met 6-2 gemakkelijk naar zich toe. In de tweede set kwam het tot een tiebreak waarin Kudryavtseva de Molse slechts één puntje kon afsnoepen. Eindstand: 6-2 7-6 (1) en Flipkens op een drafje naar de finale.

De hoop op een Belgische onderonsje in die finale moest helaas opgeborgen worden. Yanina Wickmayer kon in haar halve finale niet op tegen de Britse Johanna Konta (WTA-114). Wickmayer, nochtans hoger gerangschikt wist geen antwoord op het spel van Konta. Na twee korte sets verzekerde de Britse zich van een plaatsje in de finale.

Daarin krijgt ze wederom één van onze landgenotes voorgeschoteld. Flipkens en Konta stonden in 2011 al eens tegenover elkaar. Op de harde ondergrond van Clermont-Ferrand was de Britse met tweemaal 6-3 de sterkste. Flipper is echter stevig op dreef zodat het zonder twijfel een spannende eindstrijd belooft te worden!

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws