Home » WTA » Fissette beëindigt samenwerking met Zheng en wordt opnieuw coach van Osaka: “Heel immoreel”

Fissette beëindigt samenwerking met Zheng en wordt opnieuw coach van Osaka: “Heel immoreel”

Fissette beëindigt samenwerking met Zheng en wordt opnieuw coach van Osaka: “Heel immoreel”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Chinese Qinwen Zheng (WTA-23) kan op zoek gaan naar een andere coach. Wim Fissette heeft de samenwerking onverwachts stopgezet en gaat weer aan de slag met Naomi Osaka (NG).

In het verleden werkte Fissette al samen met onder andere Victoria Azarenka (WTA-17), Angelique Kerber (NG), Simona Halep (NG) en Petra Kvitova (WTA-14). In juni raakte bekend dat Fissette de jonge Chinese Zheng onder zijn hoede ging nemen.

Zheng, 20 jaar, behaalde dankzij Fissette enkele goede resultaten. Zo won ze de titel in Palermo (Italië, WTA 250) en bereikte ze de kwartfinale op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam).

(lees verder onder de Instagramposts)

“Contract verbroken”

Maar aan dat partnerschap komt nu dus een einde. Fissette kiest opnieuw voor Osaka, die hij van 2019 tot 2022 ook al begeleidde. De Japanse kondigde onlangs aan dat ze in Melbourne (Australië, Grand Slam) haar comeback wil maken.

Het was Zheng die met het nieuws naar buiten kwam. Op X (het vroegere Twitter) uitte ze haar ongenoegen: “Hij heeft het contract verbroken. Dit is zeer immoreel. Ik begrijp zijn beslissing, maar mijn familie en ik voelen ons gekwetst. Op dit moment wil ik niet over deze persoon praten.”

Asian Games

Toch nog goed nieuws voor Zheng: De Chinese kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen door Lin Zhu (WTA-33) in de finale te verslaan met 6-2 en 6-4 in de Asian Games.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws