Home » Billie Jean King Cup » Fissette en Darcis officieel voorgesteld als nieuwe kapiteins: “We zijn heel fier op onze nieuwe functie”

Fissette en Darcis officieel voorgesteld als nieuwe kapiteins: “We zijn heel fier op onze nieuwe functie”

Fissette en Darcis officieel voorgesteld als nieuwe kapiteins: “We zijn heel fier op onze nieuwe functie”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Koninklijke Belgische Tennis Bond heeft de nieuwe kapiteins van het Davis Cup Team en het Billie Jean King Team officieel voorgesteld. Wim Fissette en Steve Darcis beginnen meteen aan hun uitdaging.

Wim Fissette werkte in het verleden reeds samen met Naomi Osaka, Angelique Kerber, Kim Clijsters, Victoria Azarenka, Simona Halep en Johanna Konta. Hij brengt heel wat ervaring mee naar zijn nieuwe rol als coach van het nationale vrouwenteam: “Ik ben heel fier op deze nieuwe functie. Kapitein van het Billie Jean King Cup team is een mooie titel en ik heb er heel veel zin in. De laatste 12 jaar heb ik met heel veel buitenlandse speelsters gewerkt en dus met veel vlaggen van andere landen gezwaaid. Ik ben dus heel blij dat ik nu met de Belgische vlag mag zwaaien.”

Fissette krijgt Kirsten Flipkens aan zijn zijde als assistent-kapitein: “Dat Flipper mijn assistente wordt is een grote surplus, zij kent het circuit en de dames al heel goed en ik ken haar zelf ook al 25 jaar, ik kijk enorm uit naar de samenwerking. Met vier speelsters in de top 100 en enkelen die in de buurt komen, vormen we een sterk team. Elke speelster heeft haar eigen persoonlijkheid die een aparte aanpak vraagt, mijn ervaring met verschillende speelsters neem ik hierin mee. Ik heb het geluk al met grote teams te mogen werken hebben en daaruit heb ik geleerd dat een goede band creëren en veel communiceren de succesfactoren zijn.”

Het Belgische Billie Jean King Cup team speelt op 14 en 15 april in en tegen Canada voor een plaats in de eindronde. Fissette heeft dus weinig tijd om zich voor te bereiden: “De eerste ontmoeting komt er snel aan en ik geloof er volop in. Het zal geen makkelijke ontmoeting worden, maar ik geloof in ons team en de kracht van de verschillende speelstijlen van onze speelsters. Ik ben een echte ‘laptopcoach’ en zal de komende weken heel wat data analyseren en zo veel mogelijk wedstrijden bekijken. Ik trek binnenkort naar het WTA-tornooi in Miami om de speelsters aan het werk te zien en zal daar de tijd nemen om hen beter te leren kennen en de ontmoeting optimaal voor te bereiden. Het eerste contact met de speelsters was alvast heel fijn. We gaan volop voor winst en een plaats in de Billie Jean King Cup Finals.” 

Darcis krijgt assistentie van Bemelmans

Steve Darcis en Ruben Bemelmans - © Royal Belgian Tennis Federation
Steve Darcis en Ruben Bemelmans – © Royal Belgian Tennis Federation

Steve Darcis, alias Mister Davis Cup, speelde twee Davis Cup finales en is dan ook de geknipte kandidaat om het mannenteam te leiden: Ik ben heel blij en fier. Ik wou al heel lang kapitein worden en ben blij dat ik nu de kans krijg om mijn droom waar te maken. Ik heb al veel berichten ontvangen om me succes te wensen en dat doet me heel veel deugd. Johan was een ongelofelijke kapitein en ik ben heel blij dat ik met hem heb mogen samenwerken. Ik wil hem bedanken voor zijn inzet en prestaties de voorbije jaren. Ik heb 4 coaches gehad doorheen mijn spelerscarrière, maar vooral Johan en Julien blijven me bij. Als ik een beetje van beide kan meenemen in mijn taak, zal het heel goed gaan. Het is super dat Ruben mijn assistent wordt, ik ken hem al heel lang en we werken nu ook allebei voor de Vlaamse en Waalse federatie om de jeugd op te leiden en dat gaat heel goed. We zullen zijn en mijn ervaring bundelen om het team naar het hoogste niveau te tillen. ”

De eerste uitdaging voor Darcis en Bemelmans wacht in september thuis tegen Oezbekistan: “Ik heb contact opgenomen met het team de voorbije dagen en zal hen ook de komende dagen nog bellen. De eerste contacten liepen goed en iedereen is heel blij. Ik zie het volledig zitten met hen en de staff. Er zullen geen grote verrassingen gebeuren, ik denk niet dat ik veel grote zaken zal veranderen. We hebben heel veel potentieel binnen het team. Het is aan ons om het potentieel eruit te halen en mooie resultaten te boeken. In tegenstelling tot Wim heb ik wat meer tijd om me voor te bereiden op de ontmoeting in september, we hebben dus tijd om iedereen klaar te stomen en ik heb er alle vertrouwen in dat we voor de winst kunnen gaan.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws