Home » Geen categorie » Fissette nieuwe coach van Azarenka

Fissette nieuwe coach van Azarenka

Fissette nieuwe coach van Azarenka

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Wim Fissette is de nieuwe coach van ex-nummer 1 Victoria Azarenka (WTA-50). Dat heeft Azarenka zelf bekendgemaakt op Twitter.

De 34-jarige Fissette gaat samenwerken met de Wit-Russische tennisster Victoria Azarenka. De 25-jarige Azarenka is door blessures ondertussen teruggezakt naar nummer 50 op de WTA-ranking maar won in 2012 en 2013 twee keer op rij de Australian Open. Ze had de voorbije weken geen coach nadat ze de samenwerking stopzette met haar vorige coach Sam Sumyk die nu Eugenie Bouchard (WTA-7) begeleidt. Azarenka maakt het nieuws van haar nieuwe coach via Twitter bekend met de boodschap “Welkom in het team, Wim!”

Fissette en Azarenka trainen nu samen in de Qatarese hoofdstad Doha, waar Azarenka volgende week deelneemt aan het WTA-toernooi daar. Fissette zette Kim Clijsters in haar tweede carrière op weg naar drie grandslamzeges. Vorig jaar bracht hij de Roemeense Simona Halep (WTA-4) naar de top vijf van de wereld en nu krijgt hij de taak om Azarenka opnieuw naar de wereldtop te brengen.
 
[alert type=”info” title=”Reactie Wim Fissette”]Tennisplaza België vroeg Fissette om een reactie. Het interview met de Limburger, waarin hij het ook over zijn rol in de tennisacademie van Tennisdel Genk én zijn vaderschap heeft, kan je hier lezen.[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws