Home » Billie Jean King Cup » Fissette pakt uit met verrassende selectie tegen Canada

Fissette pakt uit met verrassende selectie tegen Canada

Fissette pakt uit met verrassende selectie tegen Canada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kersvers coach Wim Fissette staat voor een pittige opdracht in Canada. Het Belgische team moet het in de Billie Jean King Cup stellen zonder de drie best gerangschikte speelsters.

Fissette kan voor het duel in en tegen Canada op 14 en 15 april rekenen op Ysaline Bonaventure (WTA-84), Greet Minnen (WTA-183), Yanina Wickmayer (WTA-205) en Kirsten Flipkens (WTA D-36). De nieuwe kapitein blikt vooruit : “Ik kijk uit naar mijn eerste ontmoeting als kapitein. Met Ysaline, Greet en Yanina hebben we drie speelsters die het jaar heel goed gestart zijn en duidelijk met veel vertrouwen staan te spelen. Kirsten is als ervaren dubbelspeelster opnieuw van de partij. Ik ben overtuigd dat we met deze ploeg Canada kunnen verslaan zodat we ons hopelijk kunnen plaatsen voor de Finals later dit jaar.”

Elise Mertens (WTA-37) wil zich volop richten op het gravelseizoen en ook Maryna Zanevska (WTA-78) en Alison Van Uytvanck (WTA-85) ontbreken. “Het is uiteraard jammer dat Elise, Alison en Marina er deze ontmoeting niet bij zullen zijn, maar ik heb veel vertrouwen in de geselecteerde speelsters”, aldus Fissette. Canada kan daarentegen wel rekenen op een sterke bezetting.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws