Home » Geen categorie » Fissette ziet Azarenka triomferen in Brisbane

Fissette ziet Azarenka triomferen in Brisbane

Fissette ziet Azarenka triomferen in Brisbane

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 22) heeft het WTA-toernooi van Brisbane (Premier, $ 1 000 000) op haar naam geschreven. De voormalige nummer één van de wereld was in twee sets te sterk voor de Duitse Angelique Kerber (WTA-10). Het is haar eerste titel onder coach Wim Fissette.

Azarenka speelt altijd goed ‘down under’ en toonde haar goede vorm deze week in Brisbane. Op weg naar de finale klopte ze onder meer Ysaline Bonaventure (WTA-170), en verloor ze geen enkele set.

In zes eerdere ontmoetingen verloor Azarenka nog nooit van Kerber, en ook deze keer was ‘Vika’ een maatje te groot voor haar tegenstandster. Bij 3-3 in de eerste set stak de Wit-Russische en tandje bij en won ze drie spelletjes op rij: 6-3. Ook in set twee liep Azarenka al snel 3-0 uit, Kerber slaagde er nog in om op het scorebord te komen, maar de set ging met 6-1 naar Azarenka.

Voor de 26-jarige Azarenka is het de achttiende WTA-toernooizege, de eerste sinds 2013. Ze mag nu vol vertrouwen uitkijken naar de Australian Open, die ze reeds tweemaal op haar naam schreef. Coach Fissette mocht nadien mee feestvieren.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws