Home » Geen categorie » Flipkens als een leeuwin naar kwartfinales Birmingham

Flipkens als een leeuwin naar kwartfinales Birmingham

Flipkens als een leeuwin naar kwartfinales Birmingham

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-25) heeft zich niet zonder slag of stoot geplaatst voor de kwartfinales in Birmingham (premier, $ 710 000). In de derde ronde had ze een taaie brok aan de Canadese Aleksandra Wozniak (WTA-135).

Exact 110 plaatsen, zoveel verschil is er op de rankings tussen vierde reekshoofd Flipkens en kwaliciatiespeelster Wozniak. Toch mag die laatste niet onderschat worden. In 2009 stond ze namelijk op de drempel om de top 20 binnen te breken. En dat ze nog steeds kan tennissen bewees ze in de eerste set.

Een wat lome Kirsten Flipkens had redelijk wat tijd nodig om in haar spel te komen, en daar wachtte Wozniak niet op. Met 1-6 gaf ze de Belgische een fikse slag om de oren. Met heel wat breaks over en weer in de tweede set zag het er lange tijd slecht uit voor Flipper. Bij 4-5 moest ze zelfs gaan opslaan om in de wedstrijd te blijven. Daar bleef het echter niet bij voor de Molse, want met drie games op rij verzekerde ze zich ook van een derde set.

In die derde set leek het alsof Wozniak al haar kruit verschoten had. Flipkens snelde naar een 5-2-voorsprong en kreeg meteen matchballen. Ook bij 5-3 kreeg ze er nog, maar de Canadese wou niet plooien. Bij 5-4 zag het er plots heel benard uit voor Flipkens die 15-40 achter kwam op haar eigen service. Met enkele goede eerste opslagen kwam ze echter terug langszij en wist ze het uiteindelijk alsnog af te maken: 6-4.

In de kwartfinales neemt Kirsten Flipkens het op tegen de Tsjechische Barbora Zahlavova Strycova (WTA-62), die al drie keer een driesetter nodig had om zich bij de laatste acht te scharen. Van de vijf onderlinge duels kon Zahlavova Strycova enkel het allereerste, in 2006, winnen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws