Home » Nieuws » Flipkens bereikt hoofdtabel in Miami, Minnen, Van Uytvanck en Zanevska meteen out

Flipkens bereikt hoofdtabel in Miami, Minnen, Van Uytvanck en Zanevska meteen out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-315) heeft haar laatste kwalificatiewedstrijd op het WTA-toernooi van Miami (VS, WTA 1 000) gewonnen. Alison Van Uytvanck (WTA-56), Maryna Zanevska (WTA-68) en Greet Minnen (WTA-81) sneuvelden in de eerste ronde.

Flipkens moest in de beslissende kwalificatiewedstrijd aan de bak tegen de Amerikaanse Alycia Parks (WTA-155). In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, Flipkens trok met 7-5 aan het langste eind. In de tweede set sloeg Flipkens meteen een kloofje, ze haalde de set met 6-1 binnen. Op de hoofdtabel wacht een confrontatie met de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA-42).

Voor Van Uytvanck viel het doek meteen in Miami, ze ging met 6-4, 2-6 en 1-6 onderuit tegen de Oekraïense Marta Kostyuk (WTA-55). Ook Minnen redde het niet, ze verloor met 5-7 en 3-6 van Daria Saville (WTA-249). Zanevska verloor de eerste set met 2-6 tegen Kaia Kanepi (WTA-61) en gooide vervolgens de handdoek.

Elise Mertens (WTA-24) is als twintigste reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde. In de tweede ronde volgt een duel met Linda Fruhvirtova (WTA-279) of Danka Kovinic (WTA-66).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS