Home » Olympische Spelen » Flipkens boos: “Hier zou op elke baan Hawk-Eye moeten zijn”

Flipkens boos: “Hier zou op elke baan Hawk-Eye moeten zijn”

Flipkens boos: “Hier zou op elke baan Hawk-Eye moeten zijn”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na haar nederlaag tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA-32) was Kirsten Flipkens (WTA-61) niet te spreken over een aantal beslissingen van de scheidsrechter. Ze klaagde bovendien omdat er op haar baan geen hawk eye was.

Flipkens moest in haar achtste finale het onderspit delven tegen de Duitse Siegemund. Ze zocht achteraf geen excuses maar wilde wel haar frustraties uiten over een aantal beslissingen van de scheidsrechter. Bij twee cruciale punten maakte de scheidsrechter een foute beslissing in het nadeel van onze landgenote. Flipkens geraakte tijdens de partij in een stevige discussie met de referee. Omdat ze op een kleinere baan speelde, kon ze geen beroep doen op Hawk-Eye, het computersysteem waarmee punten kunnen gecorrigeerd worden.

Op Twitter reageerde Flipkens als volgt op het incident: “Siegemund,proficiat. Ik ben niet iemand die excuses zal inroepen voor een verloren match, maar op 1-1 30-30 of 40-15 is een wereld van verschil. En dan nog eens 30-15 of 15-30 op het einde van de tweede set. Frustrerend, hier zou op elke baan hawk eye moeten zijn! Het geluk was niet aan mijn kant vandaag maar ik verlaat het toernooi met opgeheven hoofd (bij de laatste zestien)”, aldus Flipkens.

Onze landgenote blikte ook nog eens terug op haar memorabele stunt tegen Venus Williams (WTA-6): “De match tegen Venus hier op center court zal ik nooit vergeten en koester ik voor eeuwig!”Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws