Home » Grand Slam » Wimbledon » Flipkens derde Belg in tweede ronde Wimbledon

Flipkens derde Belg in tweede ronde Wimbledon

Flipkens derde Belg in tweede ronde Wimbledon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het grandslamtoernooi van Wimbledon heeft Kirsten Flipkens (WTA-26) na een spannende wedstrijd de Oostenrijkse Tamira Paszek (WTA-121) verslagen. Ze bereikt zo als derde Belg de tweede ronde van Wimbledon.

Flipkens geraakte vorig jaar tot in de halve finales van Wimbledon en heeft daardoor dit jaar veel punten te verdedigen. Ze had echter geen geluk met haar tegenstander in de eerste ronde. Paszek kwam uit de kwalificaties maar is door blessures teruggevallen uit de top 30 naar nummer 121. Ze stond ooit in de finale van het juniorentoernooi van Wimbledon.

De eerste set verliep vrij gelijkopgaand tot 4-4. Toen brak de 28-jarige Flipkens door de opslag van Paszek en haalde ze de eerste set binnen met 6-4. In de tweede set liep ‘Flipper’ uit tot 5-2 en kreeg ze zelfs 3 matchpunten. De Molse kon de matchpunten echter niet benutten en liet Paszek terugkeren. Uiteindelijk won Paszek de derde set in een tiebreak met 7-3.

In de beslissende set brak Flipkens al snel 2 keer door de opslag van haar tegenstander. Ze behield haar voorsprong en won de set met 6-2. Flipkens is, na Wickmayer en Van Uytvanck, de derde Belgische vrouw in de tweede ronde van Wimbledon.

In de tweede ronde van Wimbledon speelt Flipkens tegen de 33-jarige Spaanse Lourdes Dominguez Lino die de Kroatische Petra Martic in 2 korte sets versloeg. Dominguez Lino staat pas nummer 131 op de WTA-ranking en lijkt dus een haalbare kaart voor onze landgenote.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws