Home » Grand Slam » Wimbledon » Flipkens door in dubbel gemengd, out in vrouwendubbel net als Mertens

Flipkens door in dubbel gemengd, out in vrouwendubbel net als Mertens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA D-44) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het gemengd dubbel op Wimbledon. In het vrouwendubbel is ze uitgeschakeld in de derde ronde net als Elise Mertens (WTA D-26). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens vormde samen met Monica Niculescu (WTA D-19) een duo. Zij hadden de moeilijke opdracht tegen de eerste reekshoofden Timea Babos (WTA D-3) en Kristina Mladenovic (WTA D-8). De dertiende reekshoofden tennisten goed mee maar moesten met 3-6 en 4-6 het onderspit delven. Door deze zege wordt Babos het nieuwe nummer één bij de vrouwen in het dubbel. Ze is de eerste Hongaarse die daarin slaagt.

Later op de dag stond de Molse aan de zijde van Robin Haase (ATP D-46) in de tweede ronde tegenover Rajeev Ram (ATP D-29) en Andreja Klepac (WTA D-13), de achtste reekshoofden. De Belgisch-Nederlandse combinatie speelde een uitstekende wedstrijd en wonnen met 7-6 (1) en 6-2. In de derde ronde spelen ze tegen Juan Sebastian Cabal (ATP D-12) en Abigail Spears (WTA D-40).

Het toernooi eindigde voor Mertens in de derde ronde van het vrouwendubbel. Samen met Demi Schuurs (WTA D-16) moest ze met 6-7 (4) en 3-6 de duimen leggen tegen Nicole Melichar (WTA D-33) en Kveta Peschke (WTA D-21).

koen

koen

MEER NIEUWS