Home » Billie Jean King Cup » Flipkens en Bonaventure onderuit na knappe strijd, Spanje wint met 2-3

Flipkens en Bonaventure onderuit na knappe strijd, Spanje wint met 2-3

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Carla Suarez Navarro (WTA D-887) en Garbiñe Muguruza (WTA D-308) hebben Spanje het beslissende punt bezorgd in de Fed Cup-ontmoeting met België. De Spaanse tandem was in drie sets te sterk voor Kirsten Flipkens (WTA D-36) en Ysaline Bonaventure (WTA D-226).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens en Bonaventure begonnen goed aan de wedstrijd en liepen meteen 3-0 uit. Door een minder opslagspelletje van Flipkens wisten Suarez Navarro en Muguruza de snelle break echter uit te wissen. De Belgische tandem kende enkele moeilijke momenten, maar kwam uiteindelijk toch op een 6-5 voorsprong. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin kwam Spanje al snel op voorsprong, met 6-7 (4) haalden Suarez Navarro en Muguruza de tiebreak binnen.

Garbiñe Muguruza en Carla Suarez Navarro - © Thomas Zwijsen
Garbiñe Muguruza en Carla Suarez Navarro – © Thomas Zwijsen

In het begin van de tweede set moest België erg hard knokken om het eerste spelletje binnen te halen, maar meteen daarna konden Flipkens en Bonaventure wel breaken. De Belgische tandem ging zelfs een tweede keer door de opslag van het Spaanse duo en sleepte de set met 6-2 in de wacht.

Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure - © Thomas Zwijsen
Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure – © Thomas Zwijsen

In de derde set waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar Spanje wist een kloofje te slaan naar 2-4. Er slopen te veel foutjes in het spel van de Belgen. Met 2-6 maakte Spanje het af op de opslag van Flipkens, België degradeert uit Wereldgroep I na een felle strijd in de Lange Munte in Kortrijk.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER