Home » Grand Slam » Flipkens en Bonaventure zorgen voor valse start van de Belgen Down Under

Flipkens en Bonaventure zorgen voor valse start van de Belgen Down Under

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-90) en Ysaline Bonaventure (WTA-123) zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Australian Open.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens moest afgelopen week forfait geven voor de Yarra Valley Classic (WTA 500, Australië) nadat ze begin januari op het toernooi van Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten, WTA 500) een pijnlijke val had gemaakt. Ideaal was haar voorbereiding dus niet, al ging de Molse er in haar eerste ronde op de Aussie Open wel vol voor tegen Venus Williams (WTA-81).

In de eerste set kwam Flipkens zelfs een break voor te staan, maar de Amerikaanse brak meteen terug: 4-4. Na 52 minuten versierde Williams opnieuw twee breakpunten. Het tweede was raak en zette Flipper 5-7 in het krijt.

In set twee kon Flipkens geen breakpunten meer forceren. Williams wel, tot wel zes keer toe. Twee keer was het raak en zo stond het na nog eens 40 minuten spelen 2-6.

(lees verder onder de video)

Bonaventure onderuit tegen kwalificatiespeelster

Bonaventure overleefde de kwalificaties van het eerste grandslamtoernooi van het jaar niet, maar had het geluk opgevist te worden als lucky loser. In haar eerste ronde op de hoofdtabel wachtte dubbelspecialiste Timea Babos (WTA-114) uit Hongarije.

In een razend spannende eerste set snoepten beide speelsters elk één keer elkaars opslag af en moest een tiebreak beslissen over winst en verlies. Daarin was Bonaventure kansloos: 0-7.

Ook in set twee gaven beide speelsters elkaar geen duimbreed toe. Babos, die de hele partij erg agressief speelde, ging bij een 3-2-voorsprong door de opslag van de Belgische, maar die brak even later in extremis terug: 4-5. In het daaropvolgende game keek Bonaventure echter opnieuw tegen breakballen aan. Ze kon nog één wedstrijdpunt wegwerken, maar een tweede was raak: 4-6. De wedstrijd duurde 1 uur en 30 minuten.

(lees verder onder de video)

Nog twee Belgen

Later vandaag komen Greet Minnen (WTA-110) en Kimmer Coppejans (ATP-178) nog in actie. Hun wedstrijden kan je hier live volgen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS