Home » Geen categorie » Flipkens en Cibulkova winnen dubbeltoernooi van Rosmalen

Flipkens en Cibulkova winnen dubbeltoernooi van Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA D-53) en Dominika Cibulkova (NG) hebben het dubbeltoernooi van Rosmalen (Nederland, € 589 185) op hun naam geschreven. In de finale haalden ze het in drie sets van het Nederlandse duo Kiki Bertens (WTA D-37)-Demi Schuurs (WTA D-59).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens heeft samen met haar dubbelpartner Cibulkova de kers op de taart gezet op het Nederlandse grastoernooi van Rosmalen. In de finale kregen ze nochtans geen gemakkelijke opdracht tegen de Nederlandse thuisspeelsters Bertens en Schuurs. Met de steun van het Nederlandse publiek kwamen Bertens en Schuurs op voorsprong met 6-4 in de eerste set.

In de tweede set knokten Flipkens en Cibulkova met 6-4 zich knap terug in de wedstrijd. Een supertiebreak moest voor de beslissing zorgen in de finale. Daarin was Flipper samen met haar Slovaakse partner de sterkste met 10-6.

De 31-jarige Flipkens wint het tweede WTA-toernooi uit haar carrière. Het is haar eerste dubbeltitel van dit seizoen en de eerste dubbeltitel samen met Cibulkova. Flipper zet dit seizoen knappe dubbelprestaties neer. Zo bereikte ze de kwartfinale in het dubbelspel op Roland Garros en de dubbelfinale in Nürnberg. Ze klimt volgende week ook naar de top vijftig op de WTA-dubbelranking.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS