Home » Grand Slam » Australian Open » Flipkens en Mertens dubbelen verder op Australian Open

Flipkens en Mertens dubbelen verder op Australian Open

Flipkens en Mertens dubbelen verder op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Australian Open hebben Elise Mertens (WTA D-12) en Kirsten Flipkens (WTA D-34) zich met hun dubbelpartners geplaatst voor de tweede ronde. Alison Van Uytvanck (WTA D-223) verloor haar dubbelpartij.

Mertens speelt in Melbourne samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA D-85). In de eerste ronde moest Mertens aan de bak tegen haar voormalige dubbelpartner Demi Schuurs (WTA D-9), die nu een tandem vormt met Bethanie Mattek-Sands (WTA D-66). De eerste set ging met 6-2 naar Mertens en Sabalenka, maar Schuurs en Mattek-Sands kwamen met 3-6 langszij. In de derde set kwamen Schuurs en Mattek-Sands een break voor, maar Mertens en Sabalenka gingen op en over hun tegenstandsters, met 6-3 trokken ze het laken naar zich toe. In de tweede ronde volgt een duel met Veronika Kudermetova (WTA D-71) en Sabrina Santamaria (WTA D-59).

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography
Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography

Flipkens is samen met Johanna Larsson (WTA D-36) als dertiende geplaatst. In de eerste ronde moest de Belgisch-Zweedse tandem aan de bak tegen Timea Bacsinszky (WTA D-72) en Vera Zvonareva (WTA D-49). De Belgisch-Zweedse tandem boekte een solide 6-4 en 6-3 overwinning. De Britse Harriet Dart (WTA D-111) en de Estse Anett Kontaveit (WTA D-811) zijn hun volgende tegenstandsters.

Voor Alison Van Uytvanck (WTA D-223) en haar dubbelpartner Alexa Guarachi (WTA D-77) viel het doek meteen, zij gingen met 6-7(3) en 2-6 onderuit tegen Aliaksandra Sasnovich (WTA D-270) en Taylor Townsend (WTA D-122). Maryna Zanevska (WTA D-125) en Daria Kasatkina (WTA D-38) trokken zich terug uit het toernooi.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws