Home » Geen categorie » Flipkens en Mertens op één wedstrijd van hoofdtabel in New Haven

Flipkens en Mertens op één wedstrijd van hoofdtabel in New Haven

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-72) en Elise Mertens (WTA-47) staan op één wedstrijd van de hoofdtabel van de Connecticut Open in New Haven (Verenigde Staten, $ 710 900). Mertens moest afgelopen nacht twee wedstrijden afwerken.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens kon zich eerder al plaatsen voor de tweede kwalificatieronde. Daarin nam ze het op tegen het tiende reekshoofd Tatjana Maria (WTA-63). De Belgische was in een spannende wedstrijd met 6-7 (4), 6-3 en 7-5 te sterk voor Maria. In de laatste kwalificatieronde neemt ze het op tegen Magdalena Rybarikova (WTA-33), het eerste reekshoofd. De twee speelden al zes keer eerder tegen elkaar, in de laatste vier ontmoetingen kon de Belgische geen enkele keer winnen.

Mertens had afgelopen nacht een druk programma: ze moest twee wedstrijden afwerken. In de eerste ronde ging ze moeizaam voorbij Monica Puig (WTA-69) met 7-5 en 6-4. Daarna moest ze aan de bak tegen Aleksandra Krunic (WTA-85). Ondanks drie zware eerdere confrontaties, won Mertens deze keer relatief eenvoudig met 6-4 en 6-2. In de laatste voorronde neemt de Belgische het op tegen Natalia Vikhlyantseva (WTA-64). Mertens won hun enige eerdere ontmoeting in drie sets.

koen

koen

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER