Home » Geen categorie » Flipkens en Van Uytvanck krijgen geen gezelschap op hoofdtabel in Linz

Flipkens en Van Uytvanck krijgen geen gezelschap op hoofdtabel in Linz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-109) en Maryna Zanevska (WTA-125) hebben hun wedstrijd in de tweede kwalificatieronde van het WTA-toernooi van Linz (Oostenrijk, $ 250 000) verloren. Kirsten Flipkens (WTA-73) en Alison Van Uytvanck (WTA-82) staan rechtstreeks op de hoofdtabel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vierde reekshoofd Wickmayer stond in de voorlaatste kwalificatieronde tegenover de Russische Sofya Zhuk (WTA-149). Onze landgenote won de eerste set met 7-6(6), maar daarna voerde de Russische de druk op. Met 4-6 en 2-6 trok Zhuk het laken naar zich toe. De partij duurde 2 uur en 11 minuten.

Ook zevende reekshoofd Zanevska kon zich niet plaatsen voor de beslissende kwalificatieronde. Ze ging met 7-5, 3-6 en 2-6 onderuit tegen de Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA-156). De wedstrijd duurde iets minder dan 2 uur.

Maryna Zanevska - © Christopher Levy (flickr)
Maryna Zanevska – © Christopher Levy (flickr)

Loting hoofdtabel

Inmiddels is ook de loting voor de hoofdtabel bekend. Van Uytvanck opent tegen de Roemeense Sorana Cirstea (WTA-44). Flipkens moet aan de bak tegen de Zwitserse Belinda Bencic (WTA-196).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER