Home » Geen categorie » Flipkens en Van Uytvanck moeten hun koffers pakken

Flipkens en Van Uytvanck moeten hun koffers pakken

Flipkens en Van Uytvanck moeten hun koffers pakken

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zowel Kirsten Flipkens (WTA-20) als Alison Van Uytvanck (WTA 112) zijn in de tweede ronde van hun WTA-toernooi uitgeschakeld. Flipkens verloor in Dubai (premier, $ 2 000 000)  tegen Alizé Cornet (WTA-26) en Van Uytvanck moest de duimen leggen tegen een Italiaanse kwalificatiespeelster.

Flipkens won in de eerste ronde in Dubai nog vrij gemakkelijk tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-51). In de tweede ronde moest de Molse het echter opnemen tegen een taaiere speelster. De 24-jarige Franse Alizé Cornet staat immers op de 26 e plaats op de WTA-ranking.Flipkens had de vorige 2 confrontaties tegen Cornet gewonnen maar was nu de mindere van de Franse. De Sportvrouw van het Jaar verloor na 1 uur en 25 minuten met 6-3 en 6-4 haar match.

Van Uytvanck speelde aan de andere kant van de wereld, in het Braziliaanse Rio De Janeiro. Ze had in Brazilië al een mooi parcours afgelegd door eerst de kwalificaties te overleven en daarna de tweede ronde te bereiken na winst tegen de Zweedse Larsson. In die tweede ronde moest onze 19-jarige landgenote het opnemen tegen een andere kwalificatiespeelster, de Italiaanse Natassja Burnett (WTA-160).

Van Uytvanck startte toch als favoriete tegen Burnett omdat ze 48 plaatsen hoger gerangschikt staat op de WTA-ranking. Ze begon ook heel knap aan de match met een 6-0 winst in de eerste set. Van Uytvanck kon dit niveau echter niet aanhouden en liet haar tegenstandster terugkomen in de match. Burnett won de tweede en derde set met 6-2 en 6-3 en schakelde zo onze landgenote uit..

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws