Home » Geen categorie » Flipkens en Van Uytvanck nemen eerste horde in Toronto

Flipkens en Van Uytvanck nemen eerste horde in Toronto

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-84) en Alison Van Uytvanck (WTA-104) hebben hun eerste kwalificatieronde op het WTA-toernooi van Toronto (Canada, $ 2 434 389) overleefd. Wanneer ze nog een keer winnen, staan ze op de hoofdtabel. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Van Uytvanck opende tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA-54), het zesde reekshoofd. In een spannende eerste set moest de Belgische nipt de set aan de Zweedse laten met 5-7. Van Uytvanck bleef niet bij de pakken zitten en won de tweede manche overtuigend met 6-2. Ook in de beslissende set was het Van Uytvanck die aan het langste eind trok met 6-4. In de tweede en laatste kwalificatieronde neemt ze het nu op tegen Sachia Vickery (WTA-166). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide speelsters.

Het 22e reekshoofd Flipkens nam het op tegen de 15-jarige Canadese Layne Sleeth (WTA-1226). De Belgische had niet erg veel moeite en won relatief eenvoudig met 6-2 en 6-2. In de laatste kwalificatieronde wacht het tiende reekshoofd Christina McHale (WTA-61). Flipkens nam het nog nooit eerder op tegen de 25-jarige Amerikaanse.

 

koen

koen

MEER NIEUWS