Home » Geen categorie » Flipkens en Wickmayer loten haalbare tegenstanders

Flipkens en Wickmayer loten haalbare tegenstanders

Flipkens en Wickmayer loten haalbare tegenstanders

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-45) en Yanina Wickmayer (WTA-75) kennen de tegenstanders van hun eerste match van 2015. Op het WTA-toernooi van Auckland in Nieuw-Zeeland (International; $ 250 000) komen ze allebei uit tegen lager geklasseerde speelsters.

Vanaf maandag trappen Flipkens en Wickmayer hun nieuwe tennisjaar op gang. De twee beste Belgische tennisvrouwen staan rechtstreeks op de hoofdtabel op het toernooi van Auckland in Nieuw-Zeeland en weten tegen wie ze moeten spelen. De 28-jarige Flipkens moet het opnemen tegen de lager gerangschikte Zweedse Johanna Larsson (WTA-70). Het wordt het derde duel tussen Flipper en Larsson. De 26-jarige Zweedse speelster won de eerste twee duels tegen Flipkens. Vorig jaar moest onze landgenote in Luxemburg nog met 7-6 en 6-1 het hoofd buigen voor Larsson. Als Flipkens de eerste ronde overleeft, wacht een duel tegen de Italiaanse Roberta Vinci (WTA-47) of de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-39).

Wickmayer moet het in de eerste ronde opnemen tegen de jonge 18-jarige Amerikaanse Taylor Townsend (WTA-104). Wicky speelt voor de eerste keer tegen het Amerikaanse talent. Ze staat een dertigtal plaatsen hoger gerangschikt dan Townsend maar de jonge Amerikaanse valt niet te onderschatten. Townsend bereikte immers vorig jaar nog de derde ronde op Roland Garros. Als Wickmayer de tweede ronde bereikt, treft ze daar het eerste reekshoofd Caroline Wozniacki (WTA-8) of een kwalificatiespeelster. Alison Van Uytvanck (WTA-106) en An-Sophie Mestach (WTA-101) kunnen overigens ook nog de hoofdtabel in Auckland bereiken als ze drie kwalificatierondes winnen. Ze begonnen het jaar allebei al met een overwinning in de eerste kwalificatieronde.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws