Home » Geen categorie » Flipkens en Wickmayer moeten Sint-Petersburg verlaten

Flipkens en Wickmayer moeten Sint-Petersburg verlaten

Flipkens en Wickmayer moeten Sint-Petersburg verlaten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-55) en Kirsten Flipkens (WTA-69) moeten inpakken in Sint-Petersburg. Flipkens verloor in de eerste ronde van het WTA Premier toernooi ($ 753 000), Wickmayer in de tweede ronde.

Flipkens moest het in haar eerste partij opnemen tegen de 18-jarige Daria Kasatkina (WTA-63), ze speelden voor het eerst tegen elkaar. Onze landgenote werd al snel gebroken in de eerste set, maar kon nog terugbreaken. Een tweede break van Kasatkina was echter genoeg voor setwinst voor de Russische. In de tweede set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, bij 6-5 benutte Flipkens een breakpunt, en dat leverde haar setwinst op. In de derde set ging de Russin bij 4-4 door de opslag van Flipkens, met fatale gevolgen want na twee uur en 10 minuten moest Flipkens inpakken: 4-6 7-5 en 4-6.

Wickmayer stond voor een lastige opgave tegen tweede reekshoofd Roberta Vinci (WTA-16). Ze verloor de eerste set met 2-6 maar kon daarna meer weerwerk bieden. Bij 5-4 in de tweede set had ze twee setpunten, maar ze liet deze onbenut. Vinci ging op en over Wickmayer, maar kon bij 5-6 niet uitserveren. In de tiebreak haalde ze alsnog de zege binnen: 6-7(2).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws