Home » Geen categorie » Flipkens en Wickmayer onderuit in kwalificaties Birmingham

Flipkens en Wickmayer onderuit in kwalificaties Birmingham

Flipkens en Wickmayer onderuit in kwalificaties Birmingham

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-78) en Yanina Wickmayer (WTA-92) hebben zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel op de Aegon Classic in Birmingham ($ 731 000). Ze verloren beiden hun tweede kwalificatiewedstrijd.

De eerste kwalificatiewedstrijd van Flipkens werd op zaterdag onderbroken bij een 7-6(2) 2-2 stand in het voordeel van onze landgenote. Op zondag speelde ze verder tegen de Britse Harriet Dart (WTA-365) en wist ze ook de tweede set met 7-5 te winnen.

In de tweede kwalificatiewedstrijd moest ‘Flipper’ aan de bak tegen de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic (WTA-94). Onze landgenote begon goed aan de wedstrijd en won de eerste set met 6-4. In de tiebreak van de tweede set trok Erakovic echter met 6-7(1) aan het langste eind en ook de derde set werd beslist door een tiebreak. Erakovic hield het hoofd koel, en won de tiebreak met 6-7(4).

De eerste kwalificatiewedstrijd van Wickmayer werd verschoven naar zondag omwille van de regen. ‘Wicky’ kende weinig problemen met de Amerikaanse Grace Min (WTA-137) en won in amper 51 minuten met 6-1 en 6-1.

Tegenstandster in de tweede wedstrijd was de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA-117), in onderlinge duels met Wickmayer stond het 2-2. Onze landgenote won de eerste set met 6-4, maar moest de tweede set met 6-7(5) aan Bondarenko laten. De Oekraïense ging in de beslissende set twee keer door de opslag van Wickmayer, en won na 2 uur en 7 minuten met 6-4 6-7(5) en 3-6.

Topshelf Open-winnares Camila Giorgi (WTA-35) gaf verstek voor het toernooi van Birmingham door een heupblessure, Flipkens en Wickmayer hebben dus nog een waterkans om opgevist te worden als ‘lucky loser’.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws