Home » Geen categorie » Flipkens en Wickmayer overleven de eerste ronde niet in Rabat

Flipkens en Wickmayer overleven de eerste ronde niet in Rabat

Flipkens en Wickmayer overleven de eerste ronde niet in Rabat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-92) en Yanina Wickmayer (WTA-74) hebben de eerste ronde van het WTA-toernooi in Rabat (Marokko, $ 250 000) niet overleefd. Morgen komen er nog twee Belgische dames in actie. 

Op de Grand Prix De SAR La Princesse Lalla Meryem kwamen er vandaag twee Belgische tennisdames in actie. Wickmayer moest als eerste op de baan tegen de Russische Ekatarina Makarova (WTA-41). De Belgische kon vooral in de eerste set een aantal kansen creëren. Makarova wist één break meer te forceren en haalde de eerste set binnen met 3-6. In de tweede manche ging de Russische door op haar elan en ga haar tegenstander weinig kans. Na 1u13 stond de 3-6, 2-6 eindscore vast.

Flipkens moest daarna de baan op tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA-71). De Amerikaanse begon het beste aan de wedstrijd en kon alle breakpunten wegwerken. De set ging dan ook met 3-6 naar Lepchenko. De Belgische herpakte zich in de tweede manche en kon het spel dirigeren. Flipkens snelde naar een 6-1 setwinst. In de beslissende set moest Flipkens het initiatief weer aan Lepchenko laten. Na 1u48 stond de 3-6, 6-1, 3-6 op het scorebord.

Tot slot kwam Wickmayer (WTA D-156) nog in actie in het dubbelspel. Samen met de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA D-126) moest ze het opnemen tegen het vierde reekshoofd Barbora Krejcikova (WTA D-46) en Alla Kudryavtseva (WTA D-58). In een spannende wedstrijd moest het Belgisch-Zwitserse het onderspit delven met 4-6, 6-4 en 3-10.

Morgen komen Elise Mertens (WTA-53) en Maryna Zanevska (WTA-114) nog aan de bak in de eerste ronde.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws