Home » Geen categorie » Flipkens en Wickmayer verdedigen Belgische kleuren in Montreal

Flipkens en Wickmayer verdedigen Belgische kleuren in Montreal

Flipkens en Wickmayer verdedigen Belgische kleuren in Montreal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-47) en Yanina Wickmayer (WTA-65) zullen België vertegenwoordigen op de Rogers Cup in Montreal (Premier, $ 2 440 070). Flipkens was rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel terwijl Wickmayer eerst langs de kwalificaties moest passeren.

De loting was redelijk gul voor de twee Belgische tennissters in Montreal. Zowel Kirsten Flipkens als Yanina Wickmayer ontliepen namelijk een reekshoofd. Dat betekent echter niet dat hun eerste rondes een gezondheidswandeling zullen worden.

Flipkens werd met Casey Dellacqua (WTA-31) namelijk aan haar zwarte beest van 2014 gekoppeld. Flipper speelde dit jaar al twee keer eerder tegen de Australische, en twee keer moest ze daarna inpakken. Op de Australian Open kreeg ze met 3-6 en 0-6 een zware opdoffer, en hoewel ze twee maanden later in Indian Wells de eerste set nog met 6-1 kon pakken, verloor ze ook die match. Tijd voor revanche dus. Mocht dat lukken, dan wacht tweede reekshoofd Petra Kvitova (WTA-4) Flipkens op in de tweede ronde.

Ook voor Yanina Wickmayer wacht er geen makkelijke taak. Oorspronkelijk moest Wicky de Japanse Kurumi Nara (WTA-33) in de ogen kijken. Nara speelde vorige week nog de finale van de City Open in Washinton en was dus in topvorm. Maar de Japanse besliste op het laatste moment om zich terug te trekken uit de Rogers Cup, officieel als gevolg van een heupblessure. En dus werd zij vervangen door een lucky loser: de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-41). Wickmayer won in 2012 hun enige onderlinge duel in twee sets. In een mogelijke tweede ronde wacht waarschijnlijk veertiende reekshoofd Carla Suárez Navarro (WTA-16).

[alert type=”info”]Zowel Kirsten Flipkens als Yanina Wickmayer spelen hun eerste ronde dinsdagavond Belgische tijd.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws