Home » Geen categorie » Flipkens en Zanevska sneuvelen in Istanboel

Flipkens en Zanevska sneuvelen in Istanboel

Flipkens en Zanevska sneuvelen in Istanboel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Istanboel (Turkije, $ 250 000) heeft Maryna Zanevska (WTA-116) de eerste ronde niet overleefd. Voor Kirsten Flipkens (WTA-93) zit het toernooi erop in de tweede ronde.

Zanevska was de laatste Belgische die aantrad in de eerste ronde. Zij moest het opnemen tegen Çağla Büyükakçay (WTA-181), een thuisspeelster. De Belgische kwam nooit echt in de wedstrijd en was al snel op achtervolgen aangewezen. Na één uur en een kwartier stond de 2-6, 1-6 eindstand op het scorebord.

Maryna Zanevska - © Tatiana (Flickr)
Maryna Zanevska – © Tatiana (Flickr)

In de tweede ronde moest Flipkens vandaag aan de bak tegen het derde reekshoofd Irina-Camelia Begu (WTA-33). De Belgische mistte volledig haar start en stond al snel in het krijt tegen de Roemeense. Begu ging met met de eerste set lopen (1-6). Flipkens leek wakker geschrokken en reageerde door de tweede manche binnen te halen met 6-1. In de beslissende set moest Flipkens uiteindelijk haar meerdere erkennen in de Roemeense. Na 1u43 stond de 1-6, 6-1, 3-6 eindstand vast.

Eerder vandaag wist Elise Mertens (WTA-65) zich al te plaatsen voor de tweede ronde. Vanavond speelt Flipkens (WTA D-78) nog de zijde van Eugenie Bouchard (WTA D-1013) hun eerste rondepartij tegen Anna Kalinskaya (WTA D-131) en Lidziya Marozava (WTA D-99).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws