Home » Geen categorie » Flipkens enige Belgische op hoofdtabel New Haven

Flipkens enige Belgische op hoofdtabel New Haven

Flipkens enige Belgische op hoofdtabel New Haven

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-47) is deze week de enige Belgische op de hoofdtabel van het WTA Premiertoernooi van New Haven (Verenigde Staten). Yanina Wickmayer (WTA-64), Alison Van Uytvanck (WTA-83) en An-Sophie Mestach (WTA-151) verloren afgelopen weekend in de kwalificaties.

Vandaag gaat in de Verenigde Staten het laatste voorbereidingstoernooi op de US Open van start. Flipkens, die een wildcard kreeg van de organisatie, neemt het in New Haven in de eerste ronde op tegen kwalificatiespeelster Misaki Doi (WTA-91) uit Japan. Bij winst wacht in de tweede ronde de winnares van het duel tussen vijfde reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-13) uit Slovakije en de Duitse Andrea Petkovic (WTA-19).

Ook Wickmayer, Van Uytvanck en Mestach waren actief in New Haven, maar zij overleefden de kwalificaties niet. Wickmayer moest in de tweede kwalificatieronde met 1-6 en 4-6 haar meerdere erkennen in de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA-78). Van Uytvanck mocht zelfs al een ronde vroeger haar koffers pakken. Sorana Cirstea (WTA-81) uit Roemenië viel met 6-3 en 6-2 te sterk uit. Mestach, die met een wildcard aan de kwalificaties begon, schopte het tot de tweede ronde. De Zwitserse Belinda Bencic (WTA-59), elfde reekshoofd, versperde de Belgische met 6-4 en 6-3 de weg naar de hoofdtabel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws