Home » Grand Slam » Roland Garros » Flipkens gaat voorbij Luxemburgse op Roland Garros

Flipkens gaat voorbij Luxemburgse op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de eerste ronde van Roland Garros heeft Kirsten Flipkens (WTA-87) zich kunnen plaatsen voor de tweede ronde. Ze ging in twee sets voorbij een Luxemburgse. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens moest het voor de vijfde keer in haar carrière opnemen tegen Mandy Minella (WTA-70). Ze won de voorbije vier ontmoetingen. Ook vandaag was de Belgische de sterkste. Flipkens nam een verschroeiende start en kwam al gauw 3-0 voor. Minella kwam terug tot 3-3 waarna Flipkens opnieuw een break kon forceren. Ze won de eerste set met 6-3.

In de tweede manche begon de Luxemburgse het best en kon een kloofje slaan. De Belgische wist terug te breaken en de twee hielden elkaar in evenwicht tot 3-3. Flipkens wist opnieuw de break te nemen en won daarna haar opslagspelletje. Bij een 5-3 achterstand moest Minella serveren om in de wedstrijd te blijven. Na een felbevochten game wist Flipkens de overwinning binnen te halen met 6-3 en 6-3. De wedstrijd duurde iets meer dan anderhalf uur.

De volgende tegenstander voor de Belgische wordt de Australische Samantha Stosur (WTA-22). Stosur is in vorm: ze won de voorbije week het WTA-toernooi in Straatsburg. Zij versloeg in de eerste ronde vandaag Kristina Kucova (WTA-95) met 7-5 en 6-1.

koen

koen

MEER NIEUWS