Home » Geen categorie » Flipkens geklopt door kwalificatiespeelster in Mexico

Flipkens geklopt door kwalificatiespeelster in Mexico

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van het Mexicaanse Monterrey ($ 500 000) is Kirsten Flipkens (WTA-25) al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Amerikaanse kwalificatiespeelster Julia Boserup (WTA-302). In drie sets moest ze verrassend het onderspit delven tegen het nummer 302 op de wereldranking.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens was in Monterrey als vierde reekshoofd een outsider voor de toernooiwinst. Ze had in extremis een wildcard aanvaard om mee te doen aan het Mexicaanse toernooi. De Molse kwam zo voor de eerste keer op Mexicaanse bodem.

De match in de eerste ronde leek voor Flipkens geen probleem. Haar tegenstander Boserup staat slechts op nummer 302 op de wereldranking en kwam uit de kwalificaties. Onze landgenote verloor echter de eerste set met 6-4. Daarna herpakte ze zich en haalde ze de tweede set in sneltempo binnen met 6-1. In de derde set kwam Boserup terug in de wedstrijd en versloeg ze Flipkens met 6-2. Zo is het Mexicaanse avontuur van ‘Flipper’ wel heel snel afgelopen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER