Home » Xtra » Flipkens genomineerd voor sportvrouw van het jaar

Flipkens genomineerd voor sportvrouw van het jaar

Flipkens genomineerd voor sportvrouw van het jaar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens maakt kans om sportvrouw van het jaar te worden. Ze is een van de drie supergenomineerden. Rolstoeltennisser Joachim Gérard is genomineerd in de categorie ‘Paralympiër van het jaar’.

Flipkens is een van de drie kanshebbers op de trofee ‘sportvrouw van het jaar’. Haar tegenstanders zijn volleybalspeelster Valérie Courtois en Cathérine Jacques (jiu-jitsu). De trofee zou een mooie bekroning zijn op het sterke seizoen van de 27-jarige Flipkens. Eerder werd de Kempense tennisspeelster ook al genomineerd voor de Vlaamse Reus.

Vorig jaar werd zeilster Evi Van Acker sportvrouw van het jaar. Kirsten Flipkens kan al de vijfde tennisspeelster worden op de erelijst van de sportvrouw van het jaar. Kim Clijsters werd acht keer sportvrouw van het jaar en Justine Henin won de prestigieuze trofee vier keer. Daarnaast werd Sabine Appelmans sportvrouw van het jaar in 1990 en 1991 en won Dominique Monami de prijs in 1998.

Ook rolstoeltennisser Joachim Gérard zou in de prijzen kunnen vallen. Gérard is genomineerd in de categorie ‘Paralympiër van het jaar’. De andere kanshebbers voor ‘Paralympiër van het jaar’ zijn bocciaspeelster Kristien De Laender en de tafeltennissers Marc Ledoux en Mathieu Loicq. De 25-jarige Gérard werkte een knap seizoen af met onlangs nog een zilveren en bronzen medaille op het mastertoernooi in het rolstoeltennis.

Op zondag 22 november worden de laureaten van de Belgische sportprijzen op het sportgala in Lint bekendgemaakt.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws