Home » Grand Slam » US Open » Flipkens heeft pech met de loting voor de US Open

Flipkens heeft pech met de loting voor de US Open

Flipkens heeft pech met de loting voor de US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De loting voor de US Open is bekendgemaakt. Op het laatste grandslamtoernooi van het jaar treft Kirsten Flipkens (WTA-47) in de eerste ronde het dertiende reekshoofd Sara Errani (WTA-14). Yanina Wickmayer (WTA-64), Alison Van Uytvanck (WTA-83) en David Goffin (ATP-62) hadden meer geluk met de loting.

Op de US Open moet Flipkens in de eerste ronde spelen tegen een zware tegenstander, de Italiaanse nummer 14 Errani. Errani stond in 2012 nog in de finale van Roland Garros en bereikte in dat jaar ook de halve finale van de US Open. Als Flipper haar match tegen Errani overleeft, moet ze in de tweede ronde spelen tegen de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-38) of tegen een kwalificatiespeelster.

De loting was gunstiger voor de andere Belgen op de hoofdtabel van de US Open. Wickmayer neemt het in de eerste ronde op tegen de jonge 17-jarige Zwitserse Belinda Bencic (WTA-59). In een mogelijke tweede ronde speelt Wicky tegen de Japanse Kurumi Nara of de Canadese Aleksandra Wozniack (WTA-97). Van Uytvanck staat voor de eerste keer op de hoofdtabel van de US Open en treft in de eerste ronde de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA-52).

Bij de mannen is speler-in-vorm David Goffin voorlopig de enige Belg op de hoofdtabel. Goffin heeft geluk met de loting want hij moet het in de eerste ronde opnemen tegen een kwalificatiespeler. Mogelijk is zijn tegenstander Steve Darcis die de op één ronde van de hoofdtabel staat. Als Goffin de tweede ronde bereikt, wacht waarschijnlijk een duel met het 32e Portugese reekshoofd Joao Sousa (ATP-37). In een eventuele derde ronde kan de Luikenaar zich mogelijk opmaken voor een confrontatie met het 23-jarige Bulgaarse talent Grigor Dimitrov (ATP-8).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws