Home » Geen categorie » Flipkens imponeert met superstunt in Mallorca

Flipkens imponeert met superstunt in Mallorca

Flipkens imponeert met superstunt in Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens ((WTA-61) heeft een knappe stunt neergezet in de eerste ronde op de Mallorca Open (€ 250 000). Ze verraste met een zege tegen Roland Garroswinnares en nummer twee van de wereld Garbine Muguruza.

Flipkens miste haar start op gras in Rosmalen maar verbaast in Mallorca met een stunt in de eerste ronde tegen de Spaanse Roland Garroswinnares Muguruza. In de eerste set serveerde Flipper sterk en ging ze maar liefst twee keer door de opslag van Muguruza. Ze verloor nog één keer haar opslag maar greep de eerste set verrassend met 6-3.

In de tweede set ging Flipkens verder op haar elan. Ze liet de nummer twee van de wereld geen kans en verzilverde opnieuw een breakpunt. De 30-jarige Belgische behield haar voorsprong en stuurde zo het topreekshoofd huiswaarts met 6-4 in de tweede set. Een verrassende triomf voor onze landgenote die in de tweede ronde Monica Puig (WTA-43) tegenkomt. Ook Elise Mertens bereikte de tweede ronde in Mallorca. Eerder werd Alison Van Uytvanck (WTA-134) wel al in de eerste ronde in Mallorca al uitgeschakeld.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws