Home » Geen categorie » Flipkens in actie in Parijs

Flipkens in actie in Parijs

Flipkens in actie in Parijs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens komt de komende week als enige Belgische in actie op de hoofdtabel van de 22e Open GDF Suez in Parijs (premier – $ 710 000). Als achtste reekshoofd spaarde de loting haar wederom niet.

Na een vroege uitschakeling in Australië, keerde Kirsten Flipkens (WTA-18) terug naar de frissere lucht in Europa. Daar zal ze de komende week in actie komen op het indoortoernooi van Parijs. Als achtste reekshoofd zou ze een relatief makkelijke eerste ronde moeten krijgen. Maar zoals zo vaak bij Flipper het geval is, werd ze ook nu niet gespaard bij de loting. Zonnige kant van het verhaal is dat Flipkens vorig jaar niet speelde in Parijs, en dus – in tegenstelling tot haar tegenstandster in de eerste ronde – geen punten te verdedigen heeft.

In de eerste ronde wacht namelijk de Duitste Mona Barthel (WTA-39), die vorig jaar nog de beste was in Parijs. Drie keer speelden ze al tegen elkaar. In 2012 op tapijt en in 2013 op gravel was Flipkens in twee sets te sterk. Begin vorig jaar was het echter Barthel die aan het langste eind trok. Na een makkelijkere tweede ronde wacht daarna naar alle waarschijnlijkheid eerste reekshoofd, de Russische Maria Sharapova (WTA-3). Zij speelden al drie keer tegen elkaar, en drie keer won Sharapova.

Flipkens kon op de hoofdtabel nog gezelschap krijgen van Alison Van Uytvanck (WTA-110), maar zij geraakte niet voorbij de eerste kwalificatieronde. Daar moest de jonge Belgische in drie sets de duimen leggen voor de Tsjechische Petra Cetkovska (WTA-138). Nadat Van Uytvanck de eerste set nog won met 6-3, zag ze de volgende twee sets naar haar tegenstandster gaan: 6-7 (3) en 3-6.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws