Home » Geen categorie » Flipkens in Hua Hin verrassend onderuit tegen nummer 211 van de wereld

Flipkens in Hua Hin verrassend onderuit tegen nummer 211 van de wereld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA $ 125 000-toernooi van Hua Hin (Thailand) ging Kirsten Flipkens (WTA-93) verrassend onderuit tegen de Thaise Luksika Kumkhum, pas 211e op de wereldranglijst.

In de eerste set werd het voor Flipkens meteen duidelijk dat Kumkhum geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken. De Belgische kwam al snel een break en 3-1 achter te staan, maar wist zich alsnog terug te vechten in de set: 7-5.

In set twee leek er geen vuiltje aan de lucht voor Flipkens, die op haar beurt een tot 3-1 uitliep. Nu was het echter Kumkhum die niet wilde barsten en terugvocht naar 7-5. Een derde set moest beslissing brengen. Hierin kreeg Flipkens maar liefst zes breakpunten te verwerken. De Belgische redde er vier en brak zelf ook één keer door de opslag van haar tegenstander, maar kon niet voorkomen dat de Thaise één keer meer brak: 6-4.

*UPDATE 10 november 2015 – 20U*
Flipkens liet via Twitter weten ziek te zijn geweest voor aanvang van het toernooi van Hua Hin. “Ik had ook last van een lage bloeddruk. Als je zonder vertrouwen speelt en je tegenstander speelt goed, dan lig je eruit”, stelde ze.
 

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS