Home » WTA » Flipkens in ijltempo naar tweede ronde in Monterrey

Flipkens in ijltempo naar tweede ronde in Monterrey

Flipkens in ijltempo naar tweede ronde in Monterrey

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-58) nam een vliegende start op het WTA-toernooi van Monterrey (Mexico). Ze gunde haar tegenstandster slechts drie spelletjes.

De Molse stond in 2016 nog in de finale van het Mexicaanse toernooi. Nu, drie jaar later is ze haar campagne alvast goed gestart. In de eerste ronde kruiste ze de degens met Olga Danilovic (WTA-120). Beide dames begonnen goed aan de match en hielden gelijke tred tot 2-2. Op breakpoint lokte Flipkens haar 18-jarige opponent naar het net om haar dan magistraal te passeren.

Onze landgenote bevestigde de break en Danilovic bleef de onnodige fouten opstapelen. Bij 5-2 kreeg Flipkens twee setpunten, een knaller van een forehand bracht haar één set dichter bij de volgende ronde. De Servische opende de tweede manche en won uiteindelijk haar opslagspel, nadat ze vier breakballen wegwerkte.

De ervaring van de 33-jarige Flipkens kwam bovendrijven en bracht haar op een 3-1 voorsprong. Danilovic bood weerstand maar kon niet verhinderen dat Flipkens na amper 58 minuten spelen het laken naar zich toetrok. Met 6-1 verzekerde ze zich van een plaats in de tweede ronde. Daarin neemt ze het op tegen Dalila Jakupovic (WTA-92) of Harriet Dart (WTA-136).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws