Kirsten Flipkens (WTA-86) is goed begonnen aan het WTA-toernooi van Baku in Azerbeidjan (Hardcourt, $ 250 000). In extreme temperaturen boven de veertig graden klopte ze de de Turkse Cagla Buyukakcay (WTA-186).

Flipkens speelt de laatste weken met vertrouwen. Zo bereikte ze vorige week nog de halve finale in Istanboel. Deze week speelt de Molse in de Azerbeidjaanse hoofdstad Baku.

in de eerste ronde haalde Flipper het in een driesetter van de Turkse Buyukakcay die exact honderd plaatsen lager op de WTA-ranking staat. Onze landgenote kon juichen met 6-1, 6-7 (3/7) en 6-4 na 2 uur en 13 minuten. Door de tropische temperaturen van boven de veertig graden moest de match in de tweede set even stilgelegd worden. Flipkens had zelf veel last van de hitte. Op Twitter liet ze haar volgers weten dat ze zich als een gebakken ei voelt . In de tweede ronde wacht voor Flipkens een duel met de 24-jarige Russin Vitalia Diatchenko (WTA 92), het zevende reekshoofd in Bakoe. Het wordt hun eerste ontmoeting.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.