Home » Xtra » Flipkens in zee met Malisse

Flipkens in zee met Malisse

Flipkens in zee met Malisse

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-24) heeft een nieuwe coach. De Molse gaat voortaan samenwerken met Xavier Malisse, dat maakte ze zelf bekend via sociale netwerksite Twitter.

“Blij en trots dat ik kan aankondigen dat ik ga samenwerken met Xavier Malisse.”

Er lijkt een heuse coachwissel in gang gezet te zijn in het Belgische tennis. Nadat Maxime Braeckman eind 2013 besliste om niet langer de wereld rond te reizen met Kirsten Flipkens, zat de beste Belgische zonder coach. Goede vriendin Kim Clijsters hielp haar af en toe nog als gelegenheidscoach, maar Flipper was al een tijdje op zoek naar een goede, vaste oplossing. Die lijkt ze nu gevonden te hebben in ex-prof Xavier Malisse.

Voor Malisse wordt het zijn tweede pupil nadat hij vorig jaar stopte met tennissen. Eerder dit jaar werkte hij nog samen met Ruben Bemelmans (ATP-165). Aangezien de resultaten achterwegen bleven, beslisten ze echter gezamenlijk om een punt achter hun samenwerking te zetten. Dat gebeurde – toevallig of niet – in dezelfde week dat Malisse voor het eerst op het court verscheen om Flipkens te coachen. Toen ging het nog om een gelegenheidsoplossing, maar de samenwerking viel hen blijkbaar zo goed mee dat ze het nu officieel en definitief hebben gemaakt.

De eerste opdracht wordt echter niet makkelijk voor X-Man. Flipkens komt deze week namelijk in actie op het graveltoernooi van Madrid (Premier, $ 4 236 425), waarin ze het in de eerste ronde al meteen moet opnemen tegen tweede reekshoofd Na Li (WTA-2) – die gecoacht wordt door, jawel, Carlos Rodriguez (ex-coach van Justine Henin).

Flipkens is – na Ruben Bemelmans, David Goffin en Yanina Wickmayer – al de vierde Belgische toptennisser die in 2014 een nieuwe coach aan haar team toevoegt. Maxime Breackman werkt tegenwoordig dan weer met jonge pupil Sander Gillé (ATP-958), terwijl Ruben Bemelmans eerder deze week op de Justine Henin Academy gespot werd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws