Home » Geen categorie » Flipkens juicht in Auckland, exit Van Uytvanck

Flipkens juicht in Auckland, exit Van Uytvanck

Flipkens juicht in Auckland, exit Van Uytvanck

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-85) heeft zich in Auckland geplaatst voor de hoofdtabel van de ASB Classic (WTA International, $ 250 000), ze versloeg de Tsjechische Tereza Martincova (WTA-182) en zorgde ook nog voor een stunt in het dubbelspel. Alison Van Uytvanck (WTA-44) werd verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde.

Flipkens won in Nieuw-Zeeland haar derde wedstrijd op rij. Ze nam met 6-4 en 6-3 afstand van de Tsjechische Martincova. Op de hoofdtabel moet ze het opnemen tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA-60). Het wordt hun eerste ontmoeting.

Van Uytvanck kende minder succes tegen de Roemeense Alexandra Dulgheru (WTA-69). De 21-jarige Grimbergse won de eerste set met 6-1, maar verloor set twee met 2-6. In een spannende derde set trok Dulgheru met 4-6 aan het langste eind. Ook in 2011 won de Roemeense reeds van Van Uytvanck in Rosmalen.

In het dubbelspel waren de Belgische meisjes erg succesvol. Flipkens schakelde samen met Ana Ivanovic (WTA D-583) de topreekshoofden uit. Ze wonnen met 4-6 6-4 en 10-3 van het Tsjechische duo Andrea Hlavackova (WTA D-20) en Lucie Hradecka (WTA D-17). In de tweede ronde komt het tot een Belgisch duel met Elise Mertens (WTA D-117) en An-Sophie Mestach (WTA D-91). De Belgische tandem haalde het na een spannend duel met 4-6 6-3 en 10-6 van Petra Martic (WTA D-102) en Mandy Minella (WTA D-92).

Van Uytvanck (WTA D-107) komt ook nog in actie in het dubbelspel, samen met de Zweedse Johanna Larsson (WTA D-36) ontmoet ze de derde reekshoofden Anna-Lena Groenefeld (WTA D-22) en Coco Vandeweghe (WTA D-56).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws