Home » WTA » Flipkens kan niet stunten in Moskou, maar dubbelt wel verder

Flipkens kan niet stunten in Moskou, maar dubbelt wel verder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-120) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de halve finale van het WTA-tornooi van Moskou (Rusland, WTA Premier). In het dubbelspel strijdt ze wel om een finaleticket.

Flipkens begon zonder complexen aan haar kwartfinale tegen derde reekshoofd Belinda Bencic (WTA-10). Ze liep 4-2 uit maar de Zwitserse kwam langszij en mocht bij 5-6 serveren voor de eerste set. Dat lukte niet en zo wist Flipkens een tiebreak te forceren, daarin kreeg ze twee setpunten die ze niet kon benutten. De eerste set ging met 6-7 (8) naar Bencic.

Flipkens had even tijd nodig om de opdoffer te verteren en in een mum van tijd liep Bencic 0-5 uit, wat later maakte de Zwitserse met 1-6 de klus af. De partij duurde 1 uur en 34 minuten.

Dubbelspel

In het dubbelspel is Flipkens (WTA D-25) met Bethanie Mattek-Sands (WTA D-27) aan een mooi parcours bezig. In de kwartfinale waren ze met 6-1 en 6-2 een maatje te groot voor Veronika Kudermetova (WTA D-23) en Katarina Srebotnik (WTA D-61). In de halve finale finale volgt een duel met topreekshoofden Timea Babos (WTA D-3) en Kristina Mladenovic (WTA D-1).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden