Kirsten Flipkens (WTA-120) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de halve finale van het WTA-tornooi van Moskou (Rusland, WTA Premier). In het dubbelspel strijdt ze wel om een finaleticket.

Flipkens begon zonder complexen aan haar kwartfinale tegen derde reekshoofd Belinda Bencic (WTA-10). Ze liep 4-2 uit maar de Zwitserse kwam langszij en mocht bij 5-6 serveren voor de eerste set. Dat lukte niet en zo wist Flipkens een tiebreak te forceren, daarin kreeg ze twee setpunten die ze niet kon benutten. De eerste set ging met 6-7 (8) naar Bencic.

Flipkens had even tijd nodig om de opdoffer te verteren en in een mum van tijd liep Bencic 0-5 uit, wat later maakte de Zwitserse met 1-6 de klus af. De partij duurde 1 uur en 34 minuten.

Dubbelspel

In het dubbelspel is Flipkens (WTA D-25) met Bethanie Mattek-Sands (WTA D-27) aan een mooi parcours bezig. In de kwartfinale waren ze met 6-1 en 6-2 een maatje te groot voor Veronika Kudermetova (WTA D-23) en Katarina Srebotnik (WTA D-61). In de halve finale finale volgt een duel met topreekshoofden Timea Babos (WTA D-3) en Kristina Mladenovic (WTA D-1).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.